Vi förflyttar ditt gods och oss själva mot en hållbar framtid

Att köra mot en hållbar framtid är självklart för oss på MLT. Nedan ser du exempel på några av våra fokusområden och vi har tydliga regelverk för att nå målen.

2023 såg resultatet ut så här:

Andel fordon med alkolås

Andel Euro 6

Reduktion av fossila CO2- utsläpp, jämfört med 2010

Med mer än 80 års erfarenhet av transporter skulle det kunna vara lockande att luta sig tillbaka mot gamla bedrifter. Vi använder istället vår erfarenhet och kunskap till att bygga upp och ladda MLT med mer innehåll och mer kompetens – det växer ingen mossa på en rullande sten.

En viktig förutsättning för MLT:s överlevnad och framgång är att vi bedriver vår verksamhet på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. Ett väl genomtänkt hållbarhetsarbete ger oss verktyg att minimera vår miljöpåverkan, ta socialt ansvar, skapa goda kundrelationer och åstadkomma en hållbar och lönsam ekonomi.

I vårt arbete med en hållbar utveckling har vi målet inställt att, i allt vi gör, leva upp till våra värderingar – Vi är ansvarstagande, Vi jobbar tillsammans och Vi är lätta att ha att göra med.

Vår verksamhet är sedan ett antal år tillbaka kvalitets-, miljö- och trafiksäkerhetscertifierad enligt ISO 9001, 14001 och 39001.

I vår verksamhetspolicy beskriver vi bl.a. hur vi systematiskt och kontinuerligt arbetar med kvalitet, miljö, trafiksäkerhet och arbetsmiljö så att våra tjänster och produkter förknippas med nöjda kunder, god kvalitet, bra service och kontinuerlig utveckling.

Läs vår hållbarhetsredovisning
Se certifikat