Köpvillkor

Beställningsinformation

När du genomfört en beställning skickas en beställningsbekräftelse till den e-postadress du uppgav i kassan. I e-postmeddelandet finns all information kring din beställning, leveransadress, produkter och priser. Om du upptäcker att något är fel i beställningen, bör du omgående kontakta oss via e-post eller telefon. Du måste vara 18 år eller ha målsmans godkännande vid beställning.

Viktigt om grus, kross och jordleveranser

Leverans av grus, kross och jord sker antingen med lastbil. Lastbilen som utför leveransen är stor och därför är det viktigt att följande krav uppfylls: Lastbilen kräver en fri höjd på 4,50 m och bredd 3,50 m samt att det är fritt från andra hinder som kan orsaka skador på bilen. Våra leveranser förutsätter bärighetsklass 1 (BK1) fram till leveransplatsen. Vid nedsatt bärighet av vägen (t.ex tjällossning) alt. skyltat BK2 skall detta meddelas vid beställning i fältet Ordernoteringar. Vintertid måste infarten och lossningsplatsen vara plogad och sandad. Det ingår en lossningsplats per beställning. När leveransen är planerad får du ett samtal av vår transportledning/chaufför. Om du inte är hemma på leveransdagen så måste lossningsplatsen vara noga utmärkt. Uppmärkningen gör du t ex genom att hänga upp ett A4 med texten ”tippa här” på en pinne som du ställer på platsen. Transportören har dock rätt att lämna materialet på annan plats vid din tomt om det inte går att lossa godset vid den angivna platsen. Bäst är alltid om du som kund är hemma och tar emot leveransen. Observera att utseendet på grus och jord kan avvika från de bilder som du ser i e-butiken samt att innehållet i storsäcken kan ha sjunkit ihop under transport. Vikten är dock alltid den utlovade.

Leveranstider och fraktkostnad

Leveranstiden är normalt inom 3 vardagar från lagd beställning. Vi tillämpar villkoren i Alltrans 2007 (transportbranchens allmänna leveransvillkor). Viktigt att du anger ett telefonnummer där du kan nås under dagtid.

Priser

Priserna i butiken anges i SEK (svenska kronor), alla priser är inklusive 25 % moms och frakt. Vi reserverar oss för prisändringar orsakade av prisändring från underleverantörer, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

Betalning

Du betalar din order direkt på hemsidan med hjälp av VISA, Mastercard eller Swish. Köpet hanteras av vår samarbetspartner Nets.

Personuppgifter

Vi sparar inte dina kunduppgifter till annat än hantering av din beställning. Vi följer GDPR. Du kan alltid begära rättelse, utdrag samt att vi tar bort dina uppgifter från vårt register.

Ångerrätt

Som konsument har du full ångerrätt under 14 dagar från det att du tagit emot varan. Ångerrätten gäller ej för vara som är specialbeställd (beställningsvara) eller specialtillverkad för dig som kund. Vill du nyttja ångerrätten ska produkten inom 14 dagar återsändas i säljbart skick med oskadad originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätt står du som kund för returfrakten. För att returnera en vara kontaktar du oss och begär ångerrätt (RMA) för den vara som du vill återsända. Vi kommer då att återkomma till dig med information om hur returen ska ske. Reklamation Meddela varför du inte godtar varan samt ange varför du anser att varan är felaktig. Vi vill gärna att du tar ett foto på produkten med eventuell skada och skickar med. Vi kontaktar sedan dig för vidare handläggning. Meddela alltid eventuell reklamation snarast möjligt. Du har enligt lag, reklamationsrätt på din vara i 3 år förutsatt att felet kan åberopas säljaren som ursprungligt. Vid godkänd reklamation förbehåller vi oss rätten att välja om en ny vara ska skickas ut eller om kreditering av varan sker.

Bomkörning

Om vi ej kan leverera produkten pga att vi har fått oriktiga uppgifter i form av leveransadress, telefonnummer, bärighetsklass på väg eller framkomlighet godkänns inte återbetalning.

Tvist

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar på denna webbsida samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning.

Force Majeure

Vi tar inget ansvar för förseningar eller fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande såsom arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll. Företaget ansvarar heller aldrig för direkt eller indirekt skada/förlust som kan uppstå för kund.